Tom Scherpenhuizen - Oprichter en eigenaar Richting Gezond. Word baas over jouw gewicht en gezondheid.

Tom Scherpenhuizen

“Tot dat een klein buikje, niet veel, maar toch een klein buikje, zichtbaar werd in de spiegel!”

Gezondheid, daar groei je mee op

Met welke paplepel en op welke manier gezondheid ingegoten wordt, is vooral bepaald door je ouders en omgeving. Gezondheid is dus iets dat je vanaf jongs af aan meegegeven wordt en waarop jouw invloed gaandeweg groeit. Tot het punt dat je jezelf de vraag kunt stellen: Wat is gezondheid eigenlijk? En leef ik wel gezond? 

Ik dacht van wel. Als docent Sport & Bewegen was mijn dag gevuld met lichamelijke activiteit. Lekker en vaak eten. Vol gas tijdens de derde helft. En ’s avonds op de bank voor de tv nog een ‘evening snack’, konden dus ook geen kwaad. Ik was toch gezond? Dit dacht ik in ieder geval.

Een e-book over gewicht

Tips en achtergrondinfo om duurzaam af te vallen

Tot dat een klein buikje, niet veel, maar toch een klein buikje, zichtbaar werd in de spiegel!​

Hoe kan dit? Waar komt dit vandaan? Ik leef toch gezond? waren gedachtes die zich direct aandienden. Een leven met regelmatige beweging, 200 gram groente per dag, iedere dag ontbijt, etc. En dan dit… Blijkbaar was mijn gezondheid toch niet ophaal, getuige de ophoping van visceraal vet in mijn buikregio. Mijn buikje maakte me onrustig en opeens voelde ik me niet meer zo gezond. Overal om me heen zag ik beginnende buikjes en overgewicht (Baader-Meinhof fenomeen). Blijkbaar was ik niet de enige met dit probleem.  

Zowel mijn eigen buikje als wel het maatschappelijk probleem overgewicht waren aanleiding om meer kennis te vergaren over gezondheid in zijn algemeenheid en over gezondheid en (over)gewicht in specifieke zin.

Deze zoektocht heeft geleid tot de opening van mijn eigen praktijk ‘Richting Gezond'

Logo: gecerticieerd OERsterk coach 2022

Deze zoektocht heeft geleid tot de opening van mijn eigen praktijk Richting Gezond, waar ik als OERsterk-coach dertigers begeleid met beginnend overgewicht (BMI > 25) en het kenmerkende beginnende buikje. Ons doel is om beginnend overgewicht, met alle bijkomende gezondheidsproblemen, tijdig een halt toe te roepen voordat het te laat is.

Nu is jouw moment

Neem verantwoordelijkheid voor jouw gezondheid voordat het te laat is. Voorkom daarmee dat jouw lichaam went aan een leven met overgewicht. Investeer nu en kies voor een lang en gezond leven.